Acumulatori Auto

Dorim sa va prezentam oportunitatea implementarii unui noi afaceri, de avangarda, cu localizare in Comunitatea Europeana - Europa de Est, in Romania - Brasov.

Este vorba de infintarea unei unitati de productie a acumulatorilor de mare capacitate pentru vehiculele hibride si electrice.

 

 

Motivatie

 

- Dupa Summitul de la Copenhaga din 2009 si in conformitate cu declaratiile adoptate, intreaga industrie auto se reorienteaza catre productia de autovehicule “eco friendly” cu emisii reduse de CO2, alternativa imediata fiind Hibridele si Vehiculele Electrice. Implementarea solutiei necesita insa acumulatori de mare performanta, care astazi sunt produsi doar de cateva companii, in SUA, Japonia, China si partial Europa de Vest.

- Localizarea unei unitati de productie a acumulatorilor pentru EHV si EV in Romania are avantaje majore:

o Se produce in interiorul comunitatii europene (principalii consumatori au facilitatile de productie in CE).

o Se produce in Europa de Est, cu costuri de productie mult reduse fata de Europa de Vest.

o Se produce langa site-urile de productie ale marilor producatori:

§ Romania – Renault si Ford;

§ Ungaria – VW, Fiat, Opel, Renault, Mercedes

§ Slovenia – Renault

§ Serbia – Opel

§ Slovacia – PSA, Toyota

§ Bosnia – VW

§ Cehia – VW / Skoda, Hyundai / Kia, PSA, VW

§ Polonia – Ford, GM, Chevrolet, VW, Fiat

§ Estonia – BMW

§ Ucraina / Rusia – GM, Renault, Skoda / VW, Hyundai / Kia, Ford.

§ Turcia – PSA, Ford, Renault, Fiat, Toyota, Hyundai.

ceea ce diminueaza masiv costurile de livrare.

o Investitia initiala este diminuata cu ~75%, prin finantarea unei astfel de capacitati de productie prin fonduri europene nerambursabile – Programul Operation Sectorial – Cresterea Competitivitatii Economice - Axa Prioritară 1: Un sistem inovativ şi eco-eficient de producţie si Axa Prioritară 2: Competitivitate prin cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare – fonduri disponibile de peste 200 milioane de Euro.

o Se pot atrage finantari din POR Regio – Axa Prioritara 4: Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local (bugetul alocat de 30 Milioane Euro), prin colaborarea cu Universitatea Brasov – Facultatea de Electrotehnica si in asociere cu administratia locala, interesata de cresterea competitivitatii economice a zonei, de crestrea gradului de ocupare a fortei de munca si de specializarea fortei de munca.

o Se pot atrage producatori americani – Johnson Controls sau companii controlate de oameni de afaceri americani – BYD China.

 

Beneficii

 

1. Realizarea unei investitii Green Field cu costuri de ~25% din totalul necesar.

2. Posibilitatea implementarii celei mai evoluate tehnologii de productie.

3. Posibilitatea imbunatatirii tehnologiei prin Research & Development foarte ieftin impreuna cu Universitatea Brasov, finantat prin fonduri nerambursabile.

4. Mana de lucru calificata deja existenta – Brasov a fost cel mai important centru al industriei autovehiculelor rutiere din epoca comunista si un centru industrial important.

5. Costuri de productie mult reduse fata de Europa de Vest si SUA – mana de lucru ieftina.

6. Materie prima aflata in Romania sau in zona limitrofa

a. Romania are zacaminte minerale importante (peste 292 milioane tone de minereuri neferoase, dintre care multe contin Clorura de Litium) in zona de nord si centru a tarii, cu concentratie de Pegmatite (LiAl) in Valea Oltului si Valea Jiului.

b. In Romania exista multe izvoare geotermale si panze freatice cu continut ridicat de Litiu (pana la 6,6 mg / l) in vestul si centrul tarii.

7. Furnizori de materii prime localizati in Romania (otel, aluminiu, nichel, mase plastice, etc.)

8. Piata de desfacere in continua crestere.

9. Clientii aflati intre 150 si 1500 de km de locatia propusa – costuri de livrare reduse.

Noi avem convingerea ca realizarea acestui proiect aduce recuperarea foarte rapida a investitiei realizate – 3 – 5 ani si poate produce beneficii importante investitorilor.

Realizarea unui plan de afaceri in acest moment este imposibila, cifrele legate de costurile de productie neffind publice.

 

Acumulatori Auto

 
1 Beneficii 1485
2 Motivatie 1532
3 Acumulatori Auto 3620

Contact

Strada Garii nr. 161, Jilava
Complex Gloria bloc B3
tel: +40 21 224 47 82
fax: +40 21 224 47 82
e-mail: office@kgoil.ro