Afla ultimele noutati

Completeaza casutele de mai jos cu datele tale si vei fi mereu la curent cu ultimele noutati.

Username

Parola

Centrul de dezvoltare

  • PDF

Centru de Dezvoltare si Cercetare Aplicata “Transilvania Motorland”

Descriere:

Un pol complex dedicat dezvoltarii economice durabile si dezvoltarii turismului in regiuna Brasov, compus din parc tehnologic, centru de studii si cercetare aplicate in domeniul autovehiculelor rutiere si pista de testare cu omologare FIA.

Obiective:

Locatie
Locatie

Pe fondul crizei economice care afecteaza industria auto si turismul si avand in vedere obiectivul de dezvoltare durabila a zonei Brasov, se are in vedere constructia unui centru auto – moto cu functiuni multiple prin care sa se asigure capacitati de productie pe termen lung, implementarea si dezvoltarea de tehnologii inalte, capacitati de cercetare cu aplicabilitatea practica, revitalizarea unui segment al industriei – vehicule rutiere – cu mare traditie in regiunea Brasov.

Avantajul localizarii in regiunea metropolitana Brasov este dat in primul rand de existenta resursei umane inalt calificate, data de traditia zonei, de existenta sectiei de Autovehicule Rutiere din cadrul Univesitatii Transilvania Brasov (cea mai performanta din Romania), de existenta Campusului Univesitar Genius (deja in stadiu de executie – cu proiecte deja demarate in domeniul solutiilor moderne de transport rutier si al tehnologiilor de avantgarda implicate) si de capacitatea de inovare / cercetare data de Universitate.

Aplasarea un zona Tarlungeni are in vedere necesitatea ridicarii nivelului zonei – definita ca  Zona Prioritara de Interventie in Planul de Dezvoltare Durabila Brasov, pentru lipsa asctivitatilor economice, nivelul scazut de trai si lipsa infrastructurii.

Zone
Zone

- Sa se asigure un pol de dezvoltare durabila a comunitatilor din estul si sud estul Municipiului Brasov.
- Sa se asigure noi locuri de munca si reconversia profesionala a somerilor si a persoanelor fara ocupatie, impreuna cu cresterea nivelului de trai.
- Sa se incurajeze dezvoltarea industriei si a microintreprinderilor legate de industria auto in zona Brasov  - cu mare traditie in proiectarea si constructia de vehicule rutiere.
- Sa se creeze un centru de inovare si cercetare experimentala legat de Universitatea Transilvania din Brasov cu obiective in domeniul studiului si proiectarii unor solutii de transport rutier in corcondanta cu obiectivul Planului SET – reducerea emisiilor de carbon.
- Sa se asigure reconversia unor terenuri virane (miriste, maluri de rau, terenuri nisipoase si pietroase) in terenuri cu capacitate productiva.
- Sa se asigure crearea unor noi unitati direct productive in industria turistica si manufacturiera.
- Se se asigure dezvoltarea turismului in regiunea Brasov prin gazduirea unor evenimente de nivel si renume mondial – Campionatul Mondial FIA GT, Campionatul Mondial Formula 2, Campionatul European Auto GP, Campionatul European Formula 3.

 

Mai multe Articole...

Page 1 of 3

Contact

Strada Garii nr. 161, Jilava
Complex Gloria bloc B3
tel: +40 21 224 47 82
fax: +40 21 224 47 82
e-mail: office@kgoil.ro